Maascourt gaat contract aan met KNLTB.

09 Jul

KNLTB gaat samenwerking aan met 26 tennisscholen
De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) heeft 26 tennisscholen, gespecialiseerd in het opleiden van kinderen tot 12 jaar, gecertificeerd. Samen met de tennisbond en de al eerder gecertificeerde bovenbouw tennisscholen, gericht op oudere kinderen vanaf 12 jaar, vormen zij een landelijk netwerk dat in september 2016 operationeel is. De tennisscholen krijgen een prominente rol in het opleiden van talentvolle jeugdspelers.

Samenwerking
Jan Siemerink, Directeur Sportief van de KNLTB, is blij met de zogenoemde certified partners: “Dit is een historisch moment. De oude structuur van het opleiden van talenten bestond al tientallen jaren, terwijl het tennislandschap enorm is veranderd. Nederland beschikt over veel kwalitatief goede tennisscholen. We willen intensief samenwerken met de beste mensen om Nederland tot de 10 beste tennislanden ter wereld te laten horen. Samenwerking is hierbij heel belangrijk. Onze rol bij het opleiden van jeugd zal minder een uitvoerende in de regio’s worden en meer die van regisseur over een landelijk netwerk van gecertificeerde tennisscholen.”

Flexibel
In mei van dit jaar maakte de tennisbond de zes certified partners bekend die zich richten op kinderen in de bovenbouw (vanaf 12 jaar). FOCUS tennisacademy is hieraan toegevoegd. Siemerink: “Het aantal gecertificeerde tennisscholen waarmee we als bond samenwerken, is flexibel. We verwachten dat iedereen zich blijft ontwikkelen. Zowel de spelers als de KNLTB en de tennisscholen.”

Selectieprocedure
Alle certified partners doorliepen de selectieprocedure die de tennisbond uitvoerde in samenwerking met onafhankelijk adviesbureau NMC Bright met succes. Daarnaast toonden alle partners zich bereid om de beste jeugdspelers op te leiden conform het KNLTB Meerjaren Opleidingsplan Tennis (MOT) ‘Route naar de Top’.

Contactgegevens

Tennishal Maascourt
Vlakwater 11
5801 HZ Venray
0478-585418

Postadres:
Wilhelmina Sangersstraat 61
5803 AV Venray

Twan Lensen: 06-54935801
Marleen Custers: 06-52625967