KNLTB instroomtraining

13 Jul
KNLTB INSTROOMPARTNER

Gezamenlijk met tennisleraren, tennisscholen en andere organisaties die trainingen verzorgen wil de KNLTB een betere route naar de top faciliteren voor jonge spelers met potentie. Dit moet de toekomst van het Nederlandse tennis versterken. Verspreid over Nederland zijn er 41 instroompartners aangewezen

De KNLTB wil vooral actiever betrokken zijn bij kinderen met club overstijgend niveau in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar. Daarom starten we in september 2020 met instroomtrainingen voor kinderen in deze leeftijdscategorie. Deze trainingen zijn aanvullend op clubtrainingen, zodat kinderen ‘gewoon’ lid blijven bij hun vereniging en toch worden aangesproken in hun behoefte om nóg beter te worden in tennis.
Technisch Directeur Jacco Eltingh was positief verrast met bijna 150 inschrijvingen van tennisleraren en tennisscholen. Dat betekent namelijk dat er dit jaar gestart wordt met 41 instroomlocaties in plaats van 30. Eltingh: “Ik kijk erg uit naar het opnieuw invoeren van instroomtrainingen. De ontwikkeling van 7 tot en met 10 jarige is erg belangrijk om een goede overgang te maken van recreatief naar prestatief tennis, maar nog steeds op een speelse en verantwoorde wijze. Uiteindelijk kunnen we hierdoor kinderen met de juiste aanleg en motivatie beter in kaart brengen en ze vervolgens de juiste ondersteuning bieden”.

Voorspeeldagen

Voordat de trainingen beginnen, moeten er eerst groepen worden samengesteld. Dit gebeurt door middel van een voorspeeldag. Voor de instroomtraining in Venray zal de voorspeeldag voor 2020 op 23 augustus zijn. Oranje speelt van 10:00-12:00u (inloop vanaf half 10) en Groen is van 12:00-14:00u aan de beurt. (inloop vanaf 11:30u).
Inschrijven kan via: cususboeker

Trainer

De trainingen zullen verzorgd worden door Jos Lindner (Lindner Tennis).
Tennisschool Maascourt en Lindner Tennis werken samen om prestatief tennis naar een hoger niveau te brengen door kennis, ervaringen en locatie te delen.

Deelnemen?

Deelnemen aan de instroomtraining gaat via een scoutingsmoment. Ben je tussen de 7 en 10 jaar oud dan kan je in aanmerking komen. Meld je aan voor een voorspeeldag en laat zien met hoeveel plezier en inzet jij tennist. De KNLTB stelt je per mail op de hoogte of je kan deelnemen. Voorwaarde om deel te nemen is dat je deze training als aanvullende training op je clubtraining doet. Je blijft dus vooral trainen en spelen op je eigen vereniging.

Programma

Het seizoen loopt van oktober t/m september en telt 32 trainingsweken. 20 weken indoortraining in de tennishal van Maascourt en 12 weken buitentraining op de gravel van TC Venray. De training bestaat uit een deel bewegingsscholing en een deel tennistraining. Daarnaast neem je deel aan minimaal 4 Tenniskidsevents. Oranje heeft zijn training op de vrijdag (15:00-17:00u, 2 uur) en Groen speelt op maandag (16:00-19:00u, 3 uur)

Contactgegevens

Tennishal Maascourt
Vlakwater 11
5801 HZ Venray
0478-585418

Postadres:
Wilhelmina Sangersstraat 61
5803 AV Venray

BTW-id: NL001842853B38

Twan Lensen: 06-54935801