Soort banen / schoeisel

Per september 2012 is de Tennishal voorzien van 4 nieuwe tennisbanen en in 2019 is er weer een nieuwe coting op gekomen. De vloer kunt u vergelijken met de tennisbanen bij de Australian Open.

Per mei 2019 is de Tennishal voorzien van nieuwe coting. De vloer kunt u vergelijken met de tennisbanen bij de Australian Open. Het enige verschil is dat Maascourt onder de coating een dempende laag heeft aangebracht. Hierdoor is de kans op pijnlijke gewrichten kleiner. Er zijn diverse coatings beschikbaar van hard (snelle baan) en zacht, flexibel (langzame baan). Wij hebben gekozen voor een coating waar de speleigenschappen van gravel het beste tot zijn recht komt. Wat betreft het soort schoeisel zie onderstaand informatie.

Er zijn 3 aspecten die van belang zijn:
- Geen zool die zwarte strepen maakt.
- De zool mag geen gravel/zand restanten bevatten.
- Bij voorkeur schoenen voor het tennissen wisselen of goed schoon te maken.

Onze ervaring leert dat de schoenen van tegenwoordig allemaal een zool hebben de niet afgeeft (non marking).
Verder is het van belang dat de schoen een licht profiel heeft zoals een gravelschoen. Men noemt dit het zogenaamde visgraatprofiel. Wij raden een Omni-court schoen af omdat deze schoen voor te veel grip zorgt op deze ondergrond. Deze schoen is overigens wel toegestaan.

Running schoenen/fitness schoenen zijn niet toegestaan. Deze schoenen geven geen ondersteuning tijdens het tennissen en daarbij veroorzaken ze veel strepen die niet weg te krijgen zijn.

Baan Reserveren

U kunt een baan reserveren door ons contactformulier in te vullen of telefonisch contact opnemen met onze receptie zodat wij de reservering voor u kunnen inplannen.

Een baan reserveren