KNLTB instroompartner op TC Venray in samenwerking met Tennisschool Maascourt

KNLTB INSTROOMTRAINING
Om actiever betrokken te zijn bij kinderen met cluboverstijgend niveau in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar, heeft de KNLTB in 2020 een netwerk van leraren opgezet dat verantwoordelijk is voor een cluboverstijgend instroomprogramma. Het programma is bedoeld voor gedreven jeugdspelers. Met de instroomtrainingen blijven de jeugdspelers gewoon lid van hun eigen vereniging, maar krijgen ze een extra mogelijkheid (bovenop de clubtrainingen) om ook één keer per week te trainen met kinderen van een gelijkwaardig niveau. Voor de KNLTB zijn de trainingen een manier om talent te herkennen.

INHOUD PROGRAMMA
Het instroomprogramma bestaat uit tenminste een 30-weeks trainingsprogramma waarin tennis- en bewegingsvaardigheden centraal staan. Het programma wordt door iedere instroomleraar in twee trainingsgroepen aangeboden: één groep oranje (7/8 jaar) en één groep groen (9/10 jaar). Het uitgangspunt voor elke trainingsgroep is dat deze bestaat uit 8 tot 10 gelijkwaardige kinderen.
Het instroomprogramma bestaat uit een 32-weeks trainingsprogramma waarin tennis- en bewegingsvaardigheden centraal staan. De trainingsperiode begint in oktober en eindigt in juli. Het programma wordt door iedere instroomleraar in twee trainingsgroepen aangeboden: één groep oranje (7/8 jaar) en één groep groen (9/10 jaar). Het uitgangspunt voor elke trainingsgroep is dat deze bestaat uit 8 tot 10 gelijkwaardige kinderen.
Oranje traint op vrijdagen van 15:00-17:00u (20 weken hardcourt indoor, 12 weken gravel buiten)
Groen traint op maandagen van 16:00-19:00u (20 weken hardcourt indoor, 12 weken gravel buiten)
Naast de trainingen doen de spelers aan minimaal 4 tenniskidsevents mee, welke aangeboden worden door de instroompartner

VOORSPEELDAGEN
Voordat de trainingen beginnen, moeten er eerst groepen worden samengesteld. Dit gebeurt door middel van een voorspeeldag. Voor de instroomtraining in Venray zal de voorspeeldag voor 2021 op 25 juli zijn. Oranje speelt van 10:00-11:30u (inloop vanaf half 10) en Groen is van 11:30-13:00u aan de beurt. (inloop vanaf 11:30u).
Inschrijven kan via de uitnodigingsmail die je als speler rechtstreeks van de KNLTB ontvangen hebt of per mail bij Jos Lindner: joslindner@live.nl
Vermeld naam, geboortejaar, vereniging en contactgegevens.
Meld je snel aan!!

TRAINER
De trainingen zullen verzorgd worden door Jos Lindner (Lindner Tennis). Tennisschool Maascourt en Lindner Tennis werken samen om prestatief tennis naar een hoger niveau te brengen door kennis, ervaringen en locatie te delen.
Deelnemen?
Deelnemen aan de instroomtraining gaat via een scoutingsmoment. Ben je tussen de 7 en 10 jaar oud dan kan je in aanmerking komen. Meld je aan voor een voorspeeldag en laat zien met hoeveel plezier en inzet jij tennist. De KNLTB stelt je per mail op de hoogte of je kan deelnemen. Voorwaarde om deel te nemen is dat je deze training als aanvullende training op je clubtraining doet. Je blijft dus vooral trainen en spelen op je eigen vereniging.